Внимание! Опасна ли е фалшивата козметика?

Никога не ме е учудвало,  когато видя реплика/имитация на какво ли не – чанти, дрехи, часовници, обувки, бижута ,дори парфюми. В последно време обаче, забелязвам все повече нещо, което не е никак безобидно и трябва да се обърне  сериозно внимание. А именно – репликите  на КОЗМЕТИКА. Да, точно така – продукти,  които нанасяме върху най-деликатната и нежна част от тялото- на лицето си. И тук, лично според мен, потърпевши са два типа жени – тези, които изобщо не са наясно, че има менте-козметика и си патят от невежество и други, които толкова искат да притежават нашумял продукт, че са готови да го имат и покажат на приятелките си, без значение дали е оригинал или не. В случая обаче, съвсем не става въпрос за снобарство или демонстрация на висок стандарт, притежавайки оригинал, а за сериозен риск за здравето. Тези гримове и мазила не само , че нямат качествата на истинския продукт, но химическият им състав е толкова мътен и неясен, колкото не можем да си представим,а ако получите само алергична реакция с обриви, подуване и отоци на очите и устните – това ще е най-малкото. Това е козметика с абсолютно неясен произход, никой не знае къде и как е произведена и какво точно има в състава си. Изледвания обаче откриват Арсен, Живак, Олово, Алуминий, Бактерии. Факт! Не ви се вярва? Ами помислете… И след това отворете Aliexpress, Ebay, Българските Olx и Bazar.bg. и вижте цените, на които се продават например най – хитовите червила напоследък – тези на Кайли Дженър. В единствения сайт, който ги продава, струват 27$ без доставка, а в Aliexpress ги има по 2$!!! Дали съставът им е един и същ? И какво ли може да има в едно червило, чиято retail price (на дребно) е 2$?! Не бих си купила…Проверих и видях невероятни неща – даже и моята палитра на The Balm – The Manizer Sisters в Китайски сайт е 5-6$, при цена за оригинал 55-60 лв… Най-имитирани са продуктите на MAC, Too Faced, Kylie Jenner, The Balm, Urban Decay, Tarte,  Anastasia Beverly Hills, HUDA, Kat Von D и още доста. Менте-палитрата на Too Faced -Chocolate Bar със сигурност не мирише на какао както оригинала, а от фалшивия Lip kit на Кайли ,устните ви могат да залепнат като с лепило (има снимки и видеа). Най-интересни ми бяха опаковките – някои са толкова добре направени, абсолютни и точни копия на оригиналите, с баркодове, серийни номера и прочие… На пръв поглед биха заблудили и най-големите познавачи, но когато се пробват – истината излиза на яве.

Четох доста, гледах доста и просто не мога да повярвам, че при цялото това изобилие от информация, все още репликите се купуват „като топъл хляб“. Вече се замислям дали на момичетата просто не им се вярва на тази информация или пък на всяка цена искат да имат звездното червило, без да си дават сметка за последствията. А те са страшни – тежки метали, вредни химични съединения и доказани канцерогени, които навлизат в организма и се натрупват… 

Така че, Мили дами, ако не можете да се сдобиете с хитовото матово червило на Мис Кайли или невероятните хайлайтъри на The Balm, по-добре отидете в близкия магазин за козметика, дори от по-нисък клас – сигурна съм, че ще намерите добра и безопасна алтернатива.

P.S. Наблегнах толкова на козметиката на Kylie Jenner, защото тя не се продава в България. Който и да ви предлага тук това червило, без значение от цената, бъдете сигурни, че не е оригинал. У нас все още няма официален вносител и на Tarte, Anastasia Beverly Hills, HUDA, а съвсем скоро в SEPHORA вече ще има и Kat Von D. Повечето от останалите изброени марки, могат да бъдат купени от България – в Sephora, Debenhams, Beauty Zone, Douglas и добрите магазини за козметика. Сайтът http://www.enzo.bg също предлага оригинални продукти. 

Kisses!😙G.

Публикувано от Galia Simeonova

Добре дошли в моя обновен блог! 4 години след създаването му, е съвсем логично да има някои промени тук. Признавам, пренебрегвах писането, въпреки че започнах именно от тук и това е едно от най-любимите ми хобита. Не бих нарекла това работа, защото това би означавало за мен рутина, задължение, график. Иска ми се винаги да правя това с любов, желание, а вашият интерес да продължава да бъде винаги така силен! Благодаря на всички вас, които 4 години се вълнувате моите постове, мнения и следвате препоръките ми! Доверието се гради с време, а аз съм изключително щастлива, че съм успяла да го спечеля! Обещала съм и на вас, и на себе си, още много полезни ревюта, много информация и разбира се - разнообразние от продукти. Козметиката е моята страст и се радвам, че споделяме едни и същи интереси. Не забравяйте, че вашата обратна връзка, градивна критика и мнение, са важни за мен! Целувки! Галя

Едно мнение за “Внимание! Опасна ли е фалшивата козметика?

Вашият коментар